ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
JotaReis007
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
191
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
07 Şubat 2024 11:54
Son Ziyaret:
9 Saat 17 Dakika önce
Toplam Mesaj:
270 [3.33 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
259 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
İsmail Reis
Doğum Tarihi:
16 Mart 1993
Yaş:
31
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

İsmail 25 litre Betta. 80 litre yavru Portakal ciklet. 130 litre İceman,Mpanga ciklet. 500 litre Yunus ciklet. ALLAH'tan başka ilah yoktur.

SON 10 MESAJI

Uygun Katkı Maddeleri..
MaşaAllah akvaryumunuz çok şık. Melek, transgenetic tetra, lepistes, moli ve sanırım gurami var :) Hayrını görün inşaAllah.

Bulanıklık zamanla geçer bakteri sistemi oturdukça. Yeni başladığınız için söylüyorum yanlış anlamayın bende bilgili biri değilim. İlk başlarda inanılmaz çok balık kaybettim maalesef. Hayvanların ölmesine çok üzülüyorum. O yüzden vicdanen söylüyorum. Su değişimi yaparken ya su düzenleyici kullanın ya da ekleyeceğiniz çeşme suyunu en az 2 gün dinlendirin klor uçsun. Eklenen su sıcaklığı akvaryumla aynı olsun. Maksimum 1,2 derece fark olsun yoksa beyaz benek hastalığı kaçınılmaz olur. Zaten balık yükünüz çok değil, hacim yeterli gayet inşaAllah nitrat vs sorun yaşamazsınız ama kumu çok karıştırmayın ilerde :))
Akvaryem
Alışveriş yapmadım ama güvenilir ve popüler olduğunu biliyorum. Öneri istediğinizde bir kaç yer söyleniyor birisi de o işte.
Uygun Katkı Maddeleri..
Onur bey, mavi damla metilen mavisi ismiyle tanınır. Zikrettiğiniz gibi sakın ana tanka eklemeyin emekleriniz boşa gider Allah korusun. Hangi tür balıklar besliyorsunuz ? Bakteri kültürünün en popüleri Sera bio nitrivec. Kötü koku ve yosunlanma için Crystalpro aqua clear var. Bunlar kullandıklarım. Yine ciklet beslediğim için ciklet minerali kullanıyorum. Bunlardan evvel sizin önce akvaryum genel bakımı ( temizleme ve oranları,dip çekimi,su sıcaklığı vs.) konuları hatim etmeniz gerek. Temel yapı böyle başlıyor. Balık türünüze ve bitki yapınıza göre su değerleri değişecektir. Örneğin melek besliyorsanız yumuşak ; ciklet besliyorsanız sert su lazım. Yazar mısınız kaç adet ne tür besliyorsunuz ? Ayrıca filtrasyonunuz nedir ? Bitkilerden de bilgi verirseniz daha sağlıklı yorum yapabiliriz. [EDIT]JotaReis007,2024-04-28 07:37:04[/EDIT]
Yem Karmaşası
Öncelikle selamlar. Bende 7 aydır bu hobiyle ilgileniyorum. Sanırım binlerce akvaristin yaşadığı duyguları,düşünceleri bizde yaşıyoruz. Öncelikle yem çeşitliliği iyidir. Balığın kabız ve parazit olmasını engeller. Yemi karıştırmanın hiç bir sorunu olmadığını duymuştum. Dilerseniz o şekil dilerseniz ayrı ayrı verebilirsiniz. Ben karıştırmamayı tercih ediyorum ama. Sağlıklı günler dilerim. Sadece ucuz yemden kaçın hastalığa sebep oluyor.
İlk Akvaryum Denemem
[QUOTE=BilalM.]Teşekkür ederim. Sadece bulanıklık var biraz. Onu da düzelteceğim inşallah [:)][/QUOTE]

O zamanla kendi geçiyor bakteriler spora başlayınca :)
İlk Akvaryum Denemem
İlk denemeye göre çok iyi maşaAllah.
Zebra Danio Yem Yemiyor.
Yukarda belirtilmiş, insanların kullandığı flagy antibiyotik gerek. Reçete ettirebilirseniz veteriner ve normal anasağlık merkezleri doktora söylerseniz yazabilir. Karantina tankında uygulamalısınız tam dozu hakkında bilgim yok. Ama forumda var hastalıklar bölümüne tıklayıp bulun. Sarımsak yakalanmasını engellemek için tedavi değil yani bir cihette önlem. Tedavi için ayrıca bakto tabs var seranın kombine kullanılıyor diye biliyorum. Siz bunları edinip uygulayın gerisi Rabbim'in işi iyi olur Allahu âlem.
Zebra Danio Yem Yemiyor.
Tahmin ettiğim gibi klasik bir iç parazit vakaası. Dikkatli hareket etmek gerekir tedavisi zordur. Allah şifa versin.
Zebra Danio Yem Yemiyor.
Sanki karnı içe doğru eğimlenmiş gibi. Fotoğraftan tam algılayamadım ama siz kontrol eder misiniz karın bölgesi diğer balıklarınıza göre daha mı içeri doğru ? İç parazit olabilir belki aklıma o geldi ama tam bir şey diyemem. Geçmiş olsun.
Dostlar Sizce Lepistesin Doğurmasına Ne Kadar Var?
Sırt kamburluğu çıkmış. Karın şiş gözüküyor eğer kabız değilse. Karnının arka kuyruk kısmında siyahlık yoğunlaştıysa her an doğum yapabilir.

SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.