ÖZELLİKLER

Kullanıcı Adı:
erhanizmir
Kullanıcı Grubu:
Forum Üyesi
Geri Bildirimleri:
Aldığı Beğeni:
0
Hesap Durumu:
Aktif
Durumu:
Çevrim Dışı
Üyelik Tarihi:
29 Kasım 2010 19:29
Son Ziyaret:
29 Kasım 2010 22:10
Toplam Mesaj:
1 [0.00 Gün Ortalaması]
Paylaşım Sayisı:
0 (Son 6 Ay)
İlan Sayisı:

BİLGİLER

Ad Soyad:
Erhan Irmak
Doğum Tarihi:
Girilmedi
Yaş:
Bilinmiyor
İl:
Izmir
Meslek:
Özel Mesaj:
Sohbet Talebi:
Üye Favorile:
Sosyal Medya:

İMZA

Erhan    

SON 1 MESAJI

İlk Akvaryum Deneyimim
Selamlar, 

Bugün RS-380 model bir akvaryum aldım. Motoru kendinden varmış. Yanında "Comfort Zone" marka bir adet ısıtıcı, 2 adet yapay bitki, 1 adet kayalık mercan gibi birşey, 1 adet batık gemi görüntüsünde süs, 1 adet "scrifix çözelti" adında ilaç, 1 paket kum, 1 paket küçük renkli taşlar ve 11 adet balık olmak üzere hepsine 178 TL verdim. 

Sizlere sorularım olacak.

1- Motor çok ses çıkartıyor bu normal midir. Sesi azaltmanın bir yolu var mı?

2- Aldığım balıkların cinslerini bilmiyorum. Akvaryumcuya, beraber yaşayabilecek cinslerden değişik türler vermesini istedim biraz da gözüme hoş gelenleri aldım. Japon da istedim fakat bu aldıklarınla japonlar yaşamaz dedi aldıklarımdan 2 adet melek balığını biliyorum birde cama yapışan siyah bir balık var vatoz diye aklımda kalmış 2 adet de çöpçü balığı aldım 2 farklı cins veriyorum dedi akvaryumcu, diğerlerinin cinslerini bilmiyorum ama akvaryumcunun dediği gibi japonla yaşayamaz olan cinslerden aldım sanırım hangileri olduğunu ustalar bilecektir sizce bu cinsleri almakla iyimi yaptım?

3- Balıkların içlerinde çok küçük bir cins var diğerleri onu yiyecek diye korkuyorum açıkçası ama akvaryumcu onların yanında yaşar dediğine göre sanırım sorun olmaz ama gözlemlediğim kadarıyla pek hareket etmiyor ettiği zamanda çok hızlı hareket ediyor ve batık gemi maketinin içine girip pek çıkmıyor diğer balıklar oraya giremiyor tam ona göre bir yer ama orada çok kalıyor dışarıya çok az çıkıyor bunun sebebi ne olabilir ne yapmalıyım yem atmıştım ama yediğinden bile şüpheliyim.

4- Evde damacana su vardı akvaryumun yarısına yetti kalan yarısını musluk suyundan doldurdum ısıtıcı ve motoru çalıştırdım birde aldığım ilaçtan biraz damlattım 2-3 saat civarı bekledim sonrasında balıkları akvaryuma koydum balıkların sağlıkları açısından bir problem olur mu ya da bundan sonrası için nasıl davranmalıyım?

5- Son olarak, akvaryum ve yanında aldıklarımı yukarıda belirttim ve fiyat olarak 178 TL verdim sizce fiyat nasıl?

Sorularımı yanıtlarsanız sevinirim. Daha sağlıklı cevap verebilmeniz için gerekirse akvaryum ve balıkların resimlerini de ekleyebilirim. Teşekkürler..


SON MESAJLAR

GÜNCEL 100 TANITIM

SON İLANLAR

FORUM İSTATİSTİKLERİ

  • 3,797,668 Mesaj
  • 408,613 Konu
  • 91 Forum
  • 145,128 Forum Üyesi
  • 1,466 Özel Forum Üyesi
  • 29 Kıdemli Akvarist
  • 1,941 Dün Giriş Yapan Üye

Şu ana kadar en fazla 1365 kişi 27.03.2012 23:21 tarih ve saatinde çevrim içi oldu.